Közép-Magyarországi Pincegazdaság Kft.

Our tenders

GOP-1.1.1-09/1-2009-0014
"Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység a Közép-Magyarországi Pincegazdaságnál"

GOP-1.3.1.-09/A-2010-0046
"Vállalati innováció támogatása a Közép-Magyarországi Pincegazdaság Kft-nél."

Lowland Wine Kft. 2011. évi telephelyfejlesztése

Projekt neve:

Kódszám: GOP-1.1.1-09/1-2009-0014
Pályázat címe: "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység Közép-Magyarországi Pincegazdaságnál"

Projekt leírása:

A Közép-Magyarországi Pincegazdaság Kft. 2009-ben sikeresen pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaság-fejlesztési Operatív Program támogatási rendszerébe tartozó GOP-1.1.1-09/1-2009-0014 jelű pályázatával.
A projekt elsődleges célja, hogy megoldódjon az öntapadós címkével ellátott borosüvegek tisztítása. Ezeknek az üvegeknek az újra felhasználása nem megoldott, ami a környezet számára terhelést jelent.
A K+F fejlesztéssel megvalósítandó prototípus egy speciális üvegmosó berendezés, mely rendelkezik az öntapadós címkék eltávolításához szükséges műszaki megoldásokkal. A K+F tevékenységünk révén lehetővé válik a környezetet nem szennyező, az emberi egészséget nem károsító palackmosási eljárás bevezetése.
A fejlesztés a borászati ágazaton kívül innovációs értékkel bír a húsiparban, a tejiparban, a zöldség-gyümölcs ágazatban, élelmiszerkereskedelemben, illetve lényegében minden olyan területen, ahol öntapadós címkéket használnak a technológiai folyamatok során.
A prototípus újdonságot jelent a mosószer, oldószer kutató-fejlesztő mérnökök számára, mert egy új ipari oldószer előállítását jelentené számukra. Szintén újdonság a gépfejlesztők, technológusok számára, mivel egy egyedi műszaki megoldásokkal rendelkező mosóberendezés kerül a piacra.
Előnyt jelent a fogyasztó közönség számára is, mivel az újra hasznosított (több utas) göngyöleg után nem kell termékdíjat fizetni, ez a költségtényező nem jelentkezik a termék fogyasztói árában.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI PINCEGAZDASÁG, 6200 Kiskőrös, Bánk utca 1.

Elnyert összeg: 139 152 000,- HUF

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684. | www.magzrt.hu